Hem - Auroville Papers - Maroma - Nyheter - Kontakt

VÄLKOMMEN till en oas av handgjort papper.

Auroville Papers unika papper är för dem som är förtjusta i extraordinära ting, är krävande i fråga om finishen och villiga att spendera lite extra för att få något riktigt originellt. Det är för dem som älskar naturen.

Bakgrund
Auroville Papers startade i mitten av 80-talet och ingår i ett team som också driver Auroville Press (ett tryckeri), och Auroville Press Publishers (bokförlag).
Företaget är en del av ett samhälle som också det heter Auroville.  Det ligger utanför Pondicherry på Sydindiens östkust. I Auroville lever och arbetar drygt 2000 kvinnor, män och barn från världens alla hörn. Syftet är att förverkliga ett genomgripande socialt, kulturellt och ekologiskt experimentsamhälle i samverkan med den tamilska lokalbefolkningen. Största delen av den vinst som företagen genererar går till en central fond i Auroville och används för dess fortsatta utveckling samt byarna runt omkring.

Produkter
Papperstillverkning är en konstform med oändliga möjligheter.
Naturen är en ständig källa till inspiration som frikostigt bidrar till tillverkningen av Auroville papers produkter: blommorna, bladen, löven och gräset kan alla användas för att pryda och lämna sina avtryck på pappren.
Detta gör varje objekt till en unik och vacker skapelse.


Kvalitet
Auroville Papers handgjorda papper är tillverkade av enbart vegetabiliska fibrer.
Mestadels är det spill från konfektion av vit bomullstrikå. För grått och svart papper andvänds svart trikåspill. Även andra typer av växtfibrer används som exempelvis banan fiber.
Tillverkningen kräver ingen avverkning av skog och inga utrotningshotade växtarter används för produktionen. Löven till relieftrycken plockas från marken och inte från träden.

"Träden älskar oss så mycket så de lånar ut sina löv"

Pappren varierar i såväl konsistens som färg helt beroende på de fibrer eller kombinationer av fibrer som används. De är 100% fria från giftiga ämnen.

Socialt ansvar
Företaget sysselsätter mer än 60 anställda, mestadels kvinnor från närliggande byar. I enlighet med Indiska lag får ingen anställas som är under 18 år och alla anställda har det arbetsskydd och förmåner de har rätt till.
De anställda får utbildning, blir medvetna om de ekologiska problem som miljöförstöring innebär och får en bättre förståelse för naturens skönhet.
Var och ens kreativa förmåga uppmuntras i en atmosfär av ständigt lärande och en strävan för perfektion.

Naturen själv är konstnären.
Papperet i sig är konsten.

 
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
     
© Ragtrade Production- Webbmaster Therese Karlsson